Βιβλιοθήκη - Ηλεκτρονικός Κατάλογος

Κανονική προβολή Προβολή MARC Προβολή ISBD
Κατά: Μπαρτζελιώτης, Λεωνίδας [Συγγραφέας]

Πόλις και πολιτική επιστήμη.

Τύπος υλικού: ΚείμενοΚείμενοΓλώσσα: Greek, Modern (1453- ) Σειρά: Φιλοσοφικός Λόγος, Πολιτική και τέχνη / Μπαρτζελιώτης Λεωνίδας; 1Εκδότης: Αθήνα: Τπωθήτω, 1997 ΝοέμβριοςΠεριγραφή: 133σISBN: 960764350XΘέμα(τα): Πολιτική επιστήμη | Πόλεις-κράτη -- Ιστορία -- Ελλάδα | Κράτος -- Φιλοσοφία
Επισημειώσεις από αυτή τη βιβλιοθήκη: Δεν υπάρχουν επισημειώσεις σε αυτή τη βιβλιοθήκη για αυτό τον τίτλο. Συνδεθείτε για να προσθέσετε επισημειώσεις.
Βαθμολόγηση
    Μέσος όρος βαθμολόγησης: 0.0 (0 ψήφοι)
Αντίτυπα
Τύπος τεκμηρίου Τρέχουσα βιβλιοθήκη Συλλογή Ταξιθετικός αριθμός Προσδιοριμένα υλικά Κατάσταση Ημερομηνία λήξης Barcode
Books Books Βιβλιοθήκη Αμφιάλης Κύρια Συλλογή 352.001 ΜΠΑ (Περιήγηση στο ράφι(Άνοιγμα παρακάτω)) Διαθέσιμο ΠΑ4804

Ο συγγραφέας της παρούσας μελέτης - που απευθύνεται σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, σε όλους όσοι αναγνωρίζουν και βιώνουν το σημερινό αστικό περιβάλλον - πραγματεύεται την έντονη, όπως τη χαρακτηρίζει ο ίδιος, «νοσταλγία» που τελευταία παρατηρείται για επιστροφή στην πόλη της κλασσικής ελληνικής εποχής και που, προφανώς, προήλθε από την ανάγκη της αναβίωσής της και της επικαιροποίησης μερικών θετικών χαρακτηριστικών γνωρισμάτων της. Μεταξύ τους περιλαμβάνονται. (1) Η ενεργοποίηση του πολίτη και ο κριτικός έλεγχος της δημαγωγίας, οι δημοκρατικές διαδικασίες του δήμου και η «οργανισμική» ενότητά του, ο καταμερισμός της εργασίας και η ανάγκη της κλασσικής παιδείας, και (2) τα αδιέξοδα των σημερινών μεγαλοπόλεων, όπως συνάγεται από τα μηνύματα απογοήτευσης και απόγνωσης των αρχιτεκτόνων και των πολεοδόμων, των περιβαλλοντολόγων και των κοινωνιολόγων, των φιλοσόφων και των πολιτειολόγων, των παιδαγωγών και των ειδικών - και όχι μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό τον τίτλο.

για να αναρτήσετε ένα σχόλιο.